Skip to main content

TRIUMPH RACING ANUNȚĂ PILOȚII DE TEST PENTRU MXGP ȘI SUPERMOTOCROSS

Triumph Racing Logo
Competiție Triumph Motorcycles 13th apr. 2023

Pe măsură ce pregătirile pentru debutul Triumph în Campionatele Mondiale MXGP/MX2 și SuperMotocross din 2024 se intensifică, Triumph Racing confirmă că a semnat cu doi piloți de primă clasă pentru a conduce testele de dezvoltare a cursei. 

Clément Desalle se alătură ca pilot de teste pentru echipa Triumph Racing MXGP/MX2, condusă de Thierry Chizat-Suzzoni, iar Ivan Tedesco se alătură ca pilot de teste cu normă întreagă pentru echipa Triumph Racing US SuperMotocross World Championship Team, condusă de Bobby Hewitt.

 

ECHIPA TRIUMPH RACING MXGP/MX2

Clément Desalle („MX Panda”) a concurat la cel mai înalt nivel în Campionatul Mondial MXGP timp de 15 ani. Unul dintre cei mai consecvenți piloți din această serie, a obținut trei vicecampioane, a fost al treilea în Campionatul Mondial de trei ori și de două ori a terminat pe locul patru. În cariera sa, belgianul a urcat pe prima treaptă a podiumului de 23 de ori, iar în 2009 a fost desemnat campion belgian Pro Open. S-a retras din competiții în 2020 și și-a îndreptat atenția către testarea și dezvoltarea motocicletelor de curse, și are deja o contribuție majoră la progresul Triumph cu noua sa motocicletă de curse.

 

CLÉMENT DESALLE:

Faptul că m-am alăturat programului Triumph MX2 îmi permite să-mi folosesc anii de experiență ca pilot profesionist pentru a ajuta la transformarea motocicletei de serie într-o motocicletă de curse de fabrică, pregătită pentru sezonul MX2 din 2024. Lucrând cu Thierry și Vincent, știu că Triumph s-a alăturat celor mai buni oameni posibili pentru a oferi rezultate pozitive în cel mai scurt timp posibil și sunt încântat de ceea ce ne rezervă viitorul.”

 

Triumph Racing Test Rider Clement Desalle

Vincent Bereni: Managerul echipei Triumph Racing - MXGP: „Când Triumph ne-a cerut să ne alăturăm acestui proiect MX, am știut că cercetarea, dezvoltarea și testarea motocicletei vor fi o parte importantă a succesului. Clément are multă experiență pe circuitele MXGP, cerințele pentru disciplinele de cursă și este încă foarte rapid. 

„Am lucrat cu Clément timp de mulți ani și este un pilot foarte exigent, care acordă atenție fiecărui aspect al motocicletei, așa că, în opinia noastră, este candidatul perfect. Ne cunoaștem și ne înțelegem foarte bine, iar el a adus deja multe la dezvoltarea motocicletei, atât pentru producția de serie, cât și pentru aplicațiile de curse. Suntem foarte încântați că s-a alăturat programului.”

 

TRIUMPH RACING CAMPIONATUL MONDIAL DE SUPERMOTOCROSS

Ivan Tedesco („Hot Sauce”) a început să concureze pe motociclete la vârsta de opt ani și a devenit profesionist în 1999, având o carieră care s-a întins pe parcursul a 14 ani. În cariera sa de pilot, Tedesco a câștigat de două ori seria AMA 125cc West Coast Supercross (2004 și 2005), seria AMA 125cc National Motocross (2005) și Motocross of Nations de trei ori cu echipa SUA (2005, 2006 și 2009).

După ce s-a retras din cursele profesioniste în 2014, Ivan și-a îndreptat talentele către antrenarea piloților în devenire și a devenit unul dintre cei mai buni piloți de testare pentru dezvoltarea producătorilor din epoca actuală.

 

 

IVAN TEDESCO:

Sunt foarte încântat să fac parte din noul program de curse Triumph și să lucrez din nou cu Ricky și Bobby. Să ai oportunitatea de a lucra cu un brand nou în sportul nostru, să iei o motocicletă nouă și să o dezvolți pentru a o pregăti pentru curse, este o oportunitate unică în viață.

„Echipa pe care Triumph o alcătuiește pentru a concura în campionatul de SuperMotocross este de neegalat și, împreună cu sprijinul inginerilor de la fabrica Triumph, sunt încrezător că ne vom alinia cu o motocicletă competitivă pentru Anaheim 1 2024.”

 
Triumph Racing Test Rider Ivan Tedeso

 

Bobby Hewitt: Directorul echipei Triumph Racing - SMX: „Îl cunosc pe Ivan de mulți ani, fiind multiplu campion AMA SX și campion AMA MX, care a concurat la cel mai înalt nivel, inclusiv ca membru al echipei SUA de mai multe ori la Motocross of Nations. 

„Adăugarea unei persoane cu experiența sa în program adaugă un alt nivel de calitate și experiență în curse la o fundație deja puternică la Triumph Racing aici, în SUA. În 2014, am avut privilegiul de a-l avea pe Ivan ca membru al echipei și pilot profesionist în cadrul unuia dintre programele mele de curse anterioare, înainte de a se retrage. În acest timp, am avut personal ocazia să lucrez cu el ca pilot, să îi văd atenția la detalii în calitate de pilot de test și, mai important, să văd la fața locului cum lucrează și cum îi îndrumă pe viitorii piloți.  

„Astăzi este o zi minunată și sunt foarte încântat să-l adaug pe „Hot Sauce” în program. Cred cu adevărat că acesta este un alt exemplu că viitorul aici, la Triumph Racing, este foarte strălucit!”

Ricky Carmichael - Ambasador Triumph Off-Road - „Este foarte palpitant. Este doar un alt exemplu al dedicării Triumph pentru dezvoltarea liniei de motociclete off-road.  Nu am nicio îndoială că, colaborând cu oameni ca Ivan Tedesco și Clément Desalle și cu cunoștințele pe care le aduc din punct de vedere al cercetării și dezvoltării, aceste motociclete vor fi de top, atât din perspectiva unei motociclete de curse, cât și a unui model de serie. Ei știu de ce este nevoie pentru a câștiga la cel mai înalt nivel și vor fi un atu imens pentru dezvoltarea unui produs excelent!”

 

 

 

DESPRE PROGRAMUL OFF-ROAD AL TRIUMPH RACING:


SMX: Triumph Motorcycles va intra în Campionatul Mondial Monster Energy AMA SuperMotocross la începutul sezonului 2024, cu un program de curse de uzină susținut complet, înființat în Statele Unite pentru a desfășura operațiunile de motocros sub noua siglă globală Triumph Racing.

Înființată și operată în parteneriat cu Bobby Hewitt, această nouă echipă Triumph Racing va alinia două dintre noile motociclete Triumph MX de 250cc în 4 timpi în 2024 în Campionatul Mondial de SuperMotocross de pe Coasta de Vest și Coasta de Est, înainte de a intra în clasa întâi de 450cc în 2025.

MXGP: În mod similar, în 2024, Triumph Racing va debuta și în prestigiosul Campionat Mondial de Motocross FIM cu un program de curse susținut de fabrică.

Această nouă echipă de curse Triumph a fost înființată în parteneriat cu Thierry Chizat-Suzzoni, unul dintre cei mai experimentați și mai de succes proprietari de echipe din acest sport, care va alinia două dintre cele mai noi motociclete Triumph de 250cc în 4 timpi la clasa MX2 în 2024 și va adăuga o intrare în clasa 450cc MXGP în 2025.

Triumph Racing își are sediul la sediul central global al Triumph din Hinckley, Marea Britanie, unde se află departamentul de inginerie de proiectare off-road al mărcii, responsabil pentru conceptul și dezvoltarea grupurilor motopropulsoare și a șasiurilor pentru noua gamă de motociclete Motocross și Enduro. 

Echipa din Campionatul Mondial MXGP/MX2 va avea sediul la instalația de curse a lui Thierry de lângă Eindhoven, în Țările de Jos, în timp ce echipa din Campionatul Mondial de SuperMotocross va avea sediul într-o nouă instalație de curse ultramodernă din SUA. 

Grupurile de ingineri de la fabrica Triumph și echipele de curse colaborează strâns pentru îmbunătățirea continuă a performanțelor șasiului și ale motorului prin intermediul unui program intensiv de teste, condus de Ivan Tedesco și Clément Desalle, în curs de desfășurare în SUA, Marea Britanie și Europa, în vederea debutului în Campionatul Mondial competitiv din 2024.

 
Descoperiți etichetele de articole