Skip to main content

 

PROIECTUL TRIUMPH TE-1

 

 

CREAREA UNEI CAPABILITĂȚI PENTRU MOTOCICLETE ELECTRICE ÎN REGATUL UNIT

Triumph Motorcycles anunță o colaborare unică cu experți din industria britanică, lideri academici și Innovate UK, pentru a dezvolta o tehnologie specializată pentru motociclete electrice și soluții integrate inovatoare. Acest proiect de doi ani, realizat în parteneriat cu Williams Advanced Engineering, Integral Powertrain Ltd. și WMG, de la Universitatea din Warwick va contribui semnificativ la potențialele oferte viitoare de motociclete electrice ale Triumph.

 

O colaborare unică între patru lideri importanți din industria și mediul academic din Marea Britanie 

Triumph Motorcycles, Williams Advanced Engineering, Divizia e-Drive 
a Integral Powertrain Ltd. și WMG, la Universitatea din Warwick

Sprijinit și cofinanțat de Departamentul pentru afaceri, energie și strategie industrială (BEIS) al guvernului britanic și de Biroul pentru vehicule cu emisii reduse (OLEV), prin intermediul Innovate UK.

Un proiect de doi ani concentrat pe dezvoltarea capabilităților motocicletelor electrice și oferind o contribuție pentru viitoarea ofertă de motociclete electrice Triumph.

Stimularea inovării, a capacității și a noii proprietăți intelectuale, sporind credibilitatea și profilul industriei și designului britanic.

Această nouă colaborare va combina expertiza Triumph de renume mondial în domeniul motocicletelor cu capabilitățile avansate din industria autovehiculelor pentru a genera inovații tehnologice pentru viitoarele motociclete electrice.

"Această nouă colaborare reprezintă o oportunitate entuziasmantă pentru Triumph și partenerii săi, de a fi lideri în tehnologia care va permite electrificarea motocicletelor, determinată de clienții care se străduiesc să își reducă impactul asupra mediului, combinată cu dorința de a avea un transport mai economic și cu schimbarea legislației", a declarat Nick Bloor, CEO al Triumph . "Proiectul Triumph TE-1 este o parte a strategiei noastre privind motocicletele electrice, concentrată pe oferirea a ceea ce motocicliștii doresc și așteaptă de la Triumph-ul lor, și anume echilibrul perfect între manevrabilitate, performanță și utilizare."

 

O colaborare unică între experți din industrie, lideri academici și Innovate UK

Proiectul Triumph TE-1 reprezintă acum o colaborare revoluționară între Triumph Motorcycles și experții în electrificare din Marea Britanie, fiecare dintre ei urmând să creeze inovații în propriile domenii:

Triumph Motorcycles va conduce proiectul, furnizând expertiză în proiectarea și ingineria avansată a șasiurilor moto, excelență în producție și sisteme de siguranță funcționale de pionierat, precum și definirea caracteristicilor de livrare a puterii trenului de rulare electric.

Williams Advanced Engineering va oferi capabilități de proiectare și integrare a bateriilor ușoare de top în industrie, folosind facilitățile sale de testare și dezvoltare pentru a livra un sistem inovator de gestionare a bateriilor combinat cu unitatea de control a vehiculului.

Divizia e-Drive a Integral Powertrain Ltd. va conduce la dezvoltarea unor motoare electrice cu densitate mare de putere și a unui invertor din carbură de siliciu, integrându-le pe ambele într-o carcasă de motor unică.

WMG, de la Universitatea din Warwick, va oferi expertiză în domeniul electrificării și viziunea critică pentru a conduce inovația de la cercetare și dezvoltare la impactul comercial, prin modelare și simulare pe baza nevoilor viitoare ale pieței.

Innovate UK, agenția guvernamentală care promovează programe științifice și tehnologice menite să dezvolte economia britanică, va sprijini partenerii și va administra fondurile. Acest lucru face parte din strategia modernă de finanțare a BEIS, cu scopul de a crea potențialul britanic de a fi lider de piață în domeniul vehiculelor electrice.

 

 

Un proiect de doi ani concentrat pe dezvoltarea inovației tehnice și a posibilităților avansate pentru motociclete electrice

Proiectul va fi organizat în patru etape principale, unul dintre obiectivele sale principale fiind creșterea integrării sistemelor. Prin dezvoltarea componentelor individuale ale sistemelor de propulsie electrică bazate pe automobile și prin optimizarea acestora în unități combinate inovatoare, proiectul își propune să furnizeze sisteme sofisticate de motociclete electrice care să reducă masa, complexitatea și cerințele de ambalare.

Triumph Motorcycles va lucra alături de organizațiile partenere pentru a accelera expertiza comună în ceea ce privește ambalarea și siguranța bateriilor, dimensionarea și ambalarea optimă a motoarelor electrice, integrarea sistemelor de frânare, inclusiv a frânării regenerative, și a sistemelor de siguranță avansate. Inovația și capacitățile dezvoltate în aceste domenii vor contribui la viitoarea strategie Triumph privind motocicletele electrice.

 

Parteneriatul Proiectului Triumph TE-1, cu sprijinul Innovate UK, se concentrează pe facilitarea creării de:

Capabilitate pentru producerea motocicletelor electrice care să răspundă nevoilor clienților care caută un transport cu impact redus asupra mediului înconjurător, în conformitate cu obiectivul de reducere a emisiilor din Marea Britanie.

Parteneriate puternice, viabile din punct de vedere comercial și durabile cu producătorii din industria britanică 
și lanțurile de aprovizionare

Expertiză și competențe în cadrul forței de muncă din Regatul Unit, creând locuri de muncă și o bază de talente care să asigure o ocupare durabilă a forței de muncă și să contribuie la reputația și influența Regatului Unit pe scena mondială.

"Echipa de la Williams Advanced Engineering așteaptă cu nerăbdare să aplice expertiza noastră în electrificarea transporturilor împreună cu partenerii noștri", a declarat Craig Wilson, director general al Williams Advanced Engineering.  "Williams a propulsat deja o serie de vehicule electrice de renume mondial, iar acesta va fi un nou pas important în activitatea noastră, transpunând aceste cunoștințe pe două roți."

"Integral Powertrain a împins întotdeauna limitele tehnologiei e-drive, lucrând cu clienții pentru a găsi cea mai bună soluție pentru a satisface cerințele lor exacte", a declarat Andrew Cross, Chief Technical Officer la Integral Powertrain Ltd. "Acest proiect se va baza pe experiența vastă în domeniul motoarelor și al vehiculelor electrice dobândită în ultimii 20 de ani de colaborare cu marii producători de echipamente OEM și cu furnizorii de nivel 1 din sectorul auto și al sporturilor cu motor. Suntem extrem de încântați să sprijinim Triumph Motorcycles în viitoarea sa strategie de electrificare și într-un proiect în care ne putem aplica experiența pentru a proiecta un propulsor electric foarte eficient, cu o densitate de energie extrem de mare și foarte bine integrat."

"Motocicletele electrice vor juca un rol vital în transportul viitorului în întreaga lume - reducând congestionarea traficului și îmbunătățind calitatea aerului din mediul urban, precum și facilitând parcarea. De asemenea, vor fi foarte plăcute de condus, cu un cuplu copios și ușor de controlat, livrat fără probleme la toate vitezele de rulare. WMG are experiență în domeniul tehnologiei bateriilor și al electrificării vehiculelor rutiere, feroviare, maritime și aeriene, experiență pe care o va aduce în acest sector captivant. Echipa noastră de experți va conduce activitatea de modelare și simulare în cadrul proiectului, pentru a se asigura că vehiculele sunt sigure și eficiente fără a compromite performanța dinamică." Profesorul David Greenwood, profesor, Sisteme avansate de propulsie la WMG, Universitatea din Warwick.

Steve Sargent, Chief Product Officer al Triumph, a declarat: "Viitoarea noastră strategie de produs se concentrează pe furnizarea celor mai potrivite platforme de motoare pentru peisajul în schimbare al nevoilor clienților și considerăm că un sistem de propulsie electrică Triumph este o cerință semnificativă alături de motoarele noastre emblematice cu doi și trei cilindri. Ca parte a inițiativei noastre privind motocicletele electrice, proiectul Triumph TE-1 reprezintă o colaborare interesantă care va oferi informații valoroase pentru viitoarea noastră gamă de produse. Suntem incredibil de încântați să avem sprijinul OLEV și Innovate UK și să lucrăm împreună cu experții în electrificare și liderii academici din Marea Britanie, într-un efort care în ultimă instanță se concentrează pe prosperitatea viitoare a industriei britanice și pe viitorul motociclismului."