Skip to main content

Verificările de siguranță ale motocicletei

Triumph Speedmaster rider and pillion parked

 

 

Înainte de a pleca în următoarea aventură, oricât de mare sau mică ar fi, este esențial să vă asigurați că ați făcut toate verificările necesare motocicletei pentru a vă asigura cea mai bună experiență posibilă.

Menținerea unor inspecții periodice de întreținere a motocicletei dumneavoastră și programarea reviziilor periodice vă vor ajuta să vă păstrați motocicleta în condiții optime.  

Alocarea timpului necesar pentru verificarea motocicletei înainte și după fiecare ieșire va îmbunătăți siguranța și plăcerea conducerii. 

Iată o listă de lucruri de făcut înainte de punerea contactului.

 

FRÂNELE

Inspectați discurile de frână și sistemul de frânare al motocicletei, asigurându-vă că există suficient material abraziv pe plăcuțele de frânare și că discurile nu sunt deformate sau zgariate.

SISTEMUL ELECTRIC

Verificați dacă bateria se încarcă în mod corect; cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați dacă farurile devin mai luminoase pe măsură ce turați motorul.

ULEIUL DE MOTOR ȘI LICHIDELE NECESARE

Asigurați-vă că nivelul uleiului se încadrează în parametrii indicați în manualul proprietarului.

Verificați nivelul lichidului de ambreiaj și al lichidului de răcire (la motocicletele răcite cu lichid) și completați dacă este necesar – consultați manualul proprietarului pentru indicații.

 

 

Triumph TR Series two riders)

 

 

Luminile

 

Asigurați-vă că puteți fi văzut și că îi puteți vedea și pe ceilalți, verificând dacă luminile și oglinzile funcționează conform așteptărilor, iar dacă este necesar, curățați-le pentru a îndepărta orice urme de murdărie.

 

Bagajele

 

Asigurați-vă că nu supraîncărcați bagajele, pentru a nu depăși greutatea maximă recomandată – dacă aveți îndoieli, consultați manualul proprietarului.

Puteți accesa și descărca o copie gratuită de pe acest website. 

Triumph genuine luggage being packed

 

Distribuirea uniformă a greutății pe motocicletă va asigura o stabilitate și un control maxim, așa că țineți cont de acest aspect atunci când vă faceți bagajele pentru o plimbare. 

Transportarea recipientelor cu lichide va afecta echilibrul din cauza mișcării dinamice a lichidului, prin urmare este recomandabil să nu le puneți în bagaj. 

În cele din urmă, după ce ați terminat de atașat și împachetat bagajele, trebuie să verificați dacă acestea sunt bine fixate și dacă nu interferează cu părțile sau comenzile în mișcare, cu codița, frânarea, semnalizările, și cu radarul orientat spre spate (dacă există).

 

Anvelopele 

 

Verificați starea anvelopelor pentru a depista orice crăpături, umflături sau uzura benzii de rulare - consultați manualul proprietarului pentru a confirma kilometrajul maxim, cerințele de presiune etc.

 

Triumph Trident wheel

 

Roțile 

 

Verificați roțile pentru a depista orice semn de deteriorare.  Dacă aveți roți spițate, verificați lipsa sau slăbirea spițelor, deoarece acestea pot duce la deformarea roții dacă nu sunt remediate.

 

În cazul în care aveți nevoie de asistență pentru a vă verifica motocicleta înainte de a pleca în excursie, vă rugăm să contactați distribuitorul dvs. Triumph local.