Skip to main content

VIVE LE TIGRE

Triumph tiger 1200 riding
Aventuri epice Triumph Motorcycles 22nd sept. 2023

Oare ce posesor de motocicletă adventure nu a visat vreodată la o mare aventură: Africa, Asia, Statele Unite? De cele mai multe ori, țările și continentele îndepărtate sunt cele care ne fac să visăm. Dar dacă aveți la dispoziție doar cinci zile și vreți să faceți un mare tur al Europei Centrale? Triumph Elveția a reunit patru tineri cu experiențe de motociclism foarte diferite, i-a urcat pe câte un Triumph Tiger și i-a însoțit într-o excursie de cinci zile prin Alpii francezi. Ceea ce s-a întâmplat în continuare ne-a surprins pe toți.

Cei patru piloți proveneau cu toții din medii diferite. Héloise și Sebastian, un cuplu tânăr din Elveția francofonă, se simt bine pe scena „Clasice Moderne“, dar aveau puțină experiență pe motociclete de aventură. Anja, care este din Zurich, profită de fiecare ocazie din viața sa profesională pentru a pune genunchiul jos pe circuitele din întreaga lume. Până acum, ea nu a preferat niciodată motocicletele adventure.

Nu este cazul lui Lennart, care își petrece fiecare minut din timpul liber în șaua unui Tiger și face acest lucru de câteva luni. Toate bune până aici, și cei patru s-au întâlnit în Martigny, în partea francofonă a Elveției, într-o dimineață de joi. 

three images from road trip )

Planul: să parcurgă 2000 km prin Alpii francezi, în cinci zile și în principal pe drumuri secundare de munte. Un proiect ambițios chiar și pentru piloții experimentați, în ciuda abilităților excelente de coaching și motivație ale ghidului Lennart.

Alpii francezi sunt un cadru excelent pentru excursiile cu motocicleta. Mulțumită Clubului Francez de Touring, care în urmă cu mai bine de 100 de ani a încurajat dezvoltarea rutelor alpine între Geneva în Elveția, și Toulon pe malul Mediteranei, pentru a promova turismul montan. Astăzi, fiecare copil din Franța cunoaște Col du Galibier, punctul culminant geografic al fiecărui Tur al Franței. Ce este mai puțin cunoscută este rețeaua nesfârșită de drumuri secundare care traversează Alpii francezi și care pot fi parcurse de-a lungul defileelor și pantelor, trecând peste toate trecătorile alpine imaginabile. Inima aventurii, ce altceva mai mult se poate dori?

Cei trei începători în aventură ne povestesc ei înșiși despre experiențele lor.



Eloise: "Ca pasionată de motociclete vechi, nu știam la ce să mă aștept atunci când mi s-a oferit șansa de a testa un Triumph Tiger 1200 pentru un weekend. Fiind curioasă din fire și aventuroasă, am acceptat imediat oportunitatea acestei aventuri.

Am intrat în posesia unui Tiger 900 Rally Pro, care avea să fie tovarășul meu de drum în următoarele câteva zile. Reacția mea a fost: "Dar este imens! N-o să reușesc niciodată!
Am pornit la drum cu Sébastien, soțul meu, care mă însoțește în această frumoasă aventură spre Martigny. Încă de la primii kilometri, mi-am dat seama cât de impresionantă este această motocicletă și am descoperit curând că este extrem de ușoară și ușor de manevrat. Chiar dacă veneam după o perioadă de pauză, m-am simțit imediat în largul meu și am căpătat rapid încredere în motocicletă.

La locul de întâlnire, Reto ne-a întâmpinat cu un zâmbet și ne-a prezentat frumoasa echipă cu care urma să petrec aceste 5 zile, Anja și Lennart, pe care i-am îndrăgit imediat. După ce am făcut instructajul la o cafea, am pornit la drum pentru 5 zile de trecători, munți, lacuri și peisaje magice.
Am pilotat pe cele mai frumoase drumuri franceze timp de 2 zile pentru a ajunge la Barcelonnette, unde ne așteptau 24 de ore de senzații pure, iar eu eram cu respirația tăiată pe tot parcursul călătoriei, pe măsură ce traversam trecătorile și defileele.

Germana elvețiană a fost uneori dificil de tradus atunci când a fost vorba de orientare, dar omenia acestei frumoase echipe și a celorlalți a produs amintiri frumoase și multe râsete.

Am ajuns la Barcelonnette și am avut șansa de a ne alătura echipei Triumph Ride pentru o zi de neuitat pe drumurile secundare dintre munții și râurile din această regiune frumoasă. Marmotele au completat zumzetul blând al motocicletelor în acest peisaj impresionant. Un prânz în mijlocul naturii pentru a ne reîncărca bateriile și am plecat cu John Mbaye, care a fost ghidul nostru pentru această zi.

Călătoria a continuat și am ajuns la marile trecători franceze și italiene (Isola, Bonnette, Galibier, Iseran). M-a emoționat puternic să mă trezesc dintr-o dată în mijlocul naturii, pur și simplu, fără să mă aștept.

Această experiență a fost incredibilă, sentimentul de libertate și fericirea de a mă simți în viață pe motocicleta Triumph Tiger 1200, care m-a însoțit în toată această aventură.

Cele 5 zile de călătorie au trecut extrem de repede. Drumurile noastre s-au despărțit și fiecare dintre noi s-a întors la viața de zi cu zi. 
După acest weekend în această bulă în afara timpului, îmi voi aminti de aventură și de poveștile frumoase de spus. Călătoria cu Triumph Tiger 1200 a fost atât minunată, cât și divină."

 

Anja: "Când am fost invitată de Lennart și Triumph să mă alătur turei, am fost sceptică la început. De multă vreme, mi-am pierdut plăcerea de a merge cu motocicleta pe drumurile publice, deoarece motocicletele de șosea din ziua de azi, care sunt cele care mă interesează, sunt mult prea rapide și puternice pentru a se deplasa într-un mod care se potrivește scopului acestor motociclete. Cuvintele amabile ale lui Lennart, fotografiile sale din tură și noua mea încredere au fost extrem de utile - până când am ajuns în fața impresionantului Tiger 1200 GT Explorer: Cum voi putea pilota o astfel de motocicletă, care pare mai mare decât mașina mea, timp de zile întregi prin atâtea viraje strânse, și totuși să mă distrez? Ei bine, Lennart părea foarte sigur pe el când a spus: "Crede-mă, va fi o poveste de iubire". După cinci viraje, deja zgâriam pavajul cu scărițele, iar zâmbetul de pe fața mea era vizibil prin cască. Este pur și simplu incredibil câtă încredere mi-a dat această motocicletă din prima secundă și cum am reușit să o manevrez intuitiv, în siguranță și, contrar așteptărilor mele, în mod sportiv, în curbele uneori foarte strânse. Mulțumită modelului Triumph Tiger 1200, mi-am recăpătat bucuria de a merge pe drumurile publice în cel mai scurt timp. Mulțumesc, Triumph! Este uimitoare încrederea pe care ți-o dă această motocicletă și modul în care o poți lansa intuitiv pe viraje. Mulțumită acesteia, am revenit la plăcerea de a conduce pe drumurile publice în scurt timp. Nebunie!“

Sébastien: " Când echipa de la Triumph Elveția mi-a oferit o călătorie în Franța cu Triumph Tiger 1200, nu am putut refuza. Nu-i cunoșteam pe ceilalți piloți, cu excepția partenerei mele Héloise, desigur. Odată ce am depășit bariera lingvistică, nivelul meu de engleză și germană fiind slab, ne-am înțeles imediat. În același timp, era evident că avem cu toții aceeași pasiune pentru motociclete și drumuri frumoase. Tiger 1200 este o motocicletă impunătoare, dar odată pornită este foarte ușor de condus și manevrat. Și ce confort, poți merge pe ea kilometri întregi fără să te simți obosit. La drum, Lennart ne-a găsit un traseu magnific în rețelele secundare ale Alpilor francezi, amestecând drumuri secundare și sinuoase care aproape că te amețesc, dar care te fac să conștientizezi agilitatea acestor motociclete "mari". Această aventură m-a făcut să întâlnesc oameni excepționali, iar eu am avut norocul de a împărtăși cu partenera mea această experiență, pe care o doresc tuturor. Acum, ori de câte ori întâlnesc un Triumph Tiger, mă face să mă gândesc la timpul minunat petrecut cu Lennart, Anja și echipa Triumph Elveția."


 

Lennart: "Când Triumph Motorcycles m-a contactat pentru a organiza un tur de aventură pe Tigers, am avut grijă să includ câteva drumuri incredibil de dificile. Dacă nu erau înguste și întortocheate, nu le-aș fi inclus în circuit. În plus, am făcut în așa fel încât zilele de mers să fie lungi și să nu avem aproape deloc timp să ne oprim. Urma să fie dur!

Nu știam în momentul respectiv că piloții noștri erau noi pe terenul aventurii. Am stat zile întregi pe gânduri: să schimb programul și să-l fac mai ușor pentru ei? Ar trebui să mergem cu adevărat pe drumuri care necesită o concentrare totală și o manevrare sigură a motocicletelor? Ar trebui să le dau o după-amiază liberă la un moment dat? M-am gândit la propriile mele experiențe cu Tiger: fără nicio experiență serioasă în offroad, am traversat Islanda și Africa pe un Tiger 900 Rally Pro. Dacă eu am putut face asta, atunci oricine poate! Așa că pentru tura din Franța am decis să respectăm planul inițial și să nu menajăm pe nimeni.

S-a dovedit a fi cea mai bună decizie posibilă! Ne-am distrat de minune abordând toate acele drumuri tehnice și solicitante. Piloții noștri au manevrat confortabil motocicletele Tiger pe toate curbele, prin toate canioanele și pe toți munții. Când căștile erau date jos, nu vedeai decât zâmbete, nu auzeai decât fericire. La sfârșitul zilelor lungi de pilotaj, ei coborau de pe motociclete ca și cum tocmai ar fi terminat drumul zilnic de 20 de kilometri până la serviciu. Absolut încântați de toate momentele frumoase pe care le-au trăit în acea zi. Agilitatea și confortul oferit de motocicletele Tiger le-a permis să plece în aventura vieții lor - chiar și atunci când a avut loc atât de aproape de casă pentru noi. Aceasta este, pentru mine, frumusețea motocicletelor adventure: vă permit să ajungeți în destinații noi, în locuri în care nu ați mai fost niciodată. Fie că descoperiți lumea, fie că redescoperiți țara natală sau țara vecină: Motocicleta Triumph Tiger 1200 vă va duce acolo... și înapoi acasă! Această aventură a fost dovada vie a acestui lucru."

Descoperiți etichetele de articole