Skip to main content

 

 

În calitate de furnizor exclusiv de motoare pentru Campionatul Mondial FIM Moto2™, Triumph Motorcycles pune la dispoziția tuturor echipelor motoare în trei cilindri de 765 cmc reglate pentru curse, fiecare dintre acestea fiind bazat pe motorul Street Triple RS, liderul clasei. Datorită îmbunătățirilor care permit motorului să respire mai liber și să se tureze mai mult, puterea maximă este de peste 140 CP (o creștere de peste 17% față de motocicleta de serie).

Recunoscând nivelul competiției și talentul din Moto2, Triumph și Dorna organizează, de asemenea, Triumph Triple Trophy în paralel cu Campionatul Mondial.

În semn de recunoaștere a performanțelor deosebite din fiecare weekend, se acordă puncte piloților care au stabilit cea mai mare viteză maximă, au obținut pole position, și pentru cel mai rapid tur de pistă al cursei.

 

 

2024 SEASON

The 2024 season marks the sixth season of Triumph powering Moto2™ as the Exclusive Engine Supplier.

During the last five years, the Triumph 765cc triple powerplant has redefined the category, with constant development seeing new lap records being broken all the time as we move the Triumph powered Moto2 machines even closer to MotoGP bikes. This makes Moto2 a more relevant feeder series than ever and helps to supercharge the next generation of MotoGP superstars.

2024 sees a shake up in the Triumph Triple Trophy as, for the first time, the winner will be chosen by the fans.

After each race, a panel representing Triumph and MotoGP will select a shortlist of three standout riders from the race weekend. Fans will then be able to vote for their favourite on the MotoGP Instagram channel.

The winner at the end of the season will receive a custom-liveried Triumph Street Triple RS,

 

 

SEZONUL 2023

Sezonul 2023 Moto2 marchează începutul celui de-al cincilea sezon în care Triumph va fi furnizorul exclusiv de motoare pentru Moto2. În acest timp, motorul triplu Triumph de 765cc a redefinit categoria, stabilind record de tur după record de tur și a ajutat la supraalimentarea următoarei generații de superstaruri MotoGP.

Datorită unei serii de dezvoltări aduse de Triumph la motorul triplu de 765cc, în 2023, motoarele produc acum mai multă putere pe toată plaja de turații, până la o limită superioară de 14.400 rpm (crescută cu 400 rpm), pentru a oferi performanțe și accelerații mai bune.
 
Mai multă putere și turație au necesitat componente mai puternice ale motorului, astfel că pistoanele au un material de calitate superioară, iar tijele, supapele de manivelă și arcurile sunt toate noi. Orificiile de admisie cu debit mai mare și profilele revizuite ale camei permit un debit mai mare al amestecului în camerele de combustie, iar presiunea în cilindru și compresia au fost mărite.  
 
Toate acestea le oferă piloților mai multe posibilități atunci când vine vorba de linii și de tehnici de cursă, ceea ce duce la mai multe oportunități de depășire și la curse și mai bune.

 

TRIUMPH MOTORCYCLES EXTENDS PARTNERSHIP WITH MOTO2™

Triumph Motorcycles has signed a new contract to continue as Exclusive Engine Supplier for the FIM Moto2™ World Championship for another five seasons, from 2025-2029.This will see Triumph powering the Moto2 teams for a decade, enabling riders and teams to thrive and develop using its record-breaking 765 triple engine.

Sezonul 2022

EDIȚIA STREET TRIPLE Moto2TM - PRIMA PILOTARE LA VALENCIA

Legenda GP Randy Mamola și presa de motociclism se întâlnesc de aproape cu noua ediție Street Triple Moto2TM pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia.

Sezonul 2022 Moto2 se dovedește a fi cel mai strâns de până acum. În punctul de mijloc, doar două puncte despărțeau primii trei clasați în Campionatul Mondial, iar primii doi clasați în Triumph Triple Trophy erau despărțiți de un singur punct.

În ajunul Marelui Premiu al Marii Curse a Marii Britanii, Triumph a anunțat o serie de progrese în ceea ce privește motorul în trei cilindri de 765 cmc Moto2™, derivat din motorul de serie Street Triple RS, pentru a crește turația, puterea și performanța, promițând să se asigure că motorul în trei cilindri de 765 cmc continuă să redefinească categoria.

 

Moto2 Triumph 2022

TROFEUL TRIUMPH TRIPLE

În ziua competiției, doi piloți erau încă în cursă pentru Triumph Triple Trophy, Jeremy Alcoba și Celestino Vietti. Alonso Lopez a obținut șase puncte pentru timpul său record din calificările de sâmbătă și mai rămăseseră de marcat doar punctele pentru cea mai bună ascensiune în cursă și cel mai rapid tur.

Acest lucru a însemnat că Jeremy Alcoba a rămas în fruntea clasamentului Triumph Triple Trophy, după ce a obținut cele mai bune puncte pentru cea mai bună ascensiune în cursă de șase ori în acest an, recuperând peste 10 poziții în patru dintre acestea.

Moto2 Triumph 2022

Sezonul 2021

Sezonul 2021 al Campionatului Mondial de Moto2 a fost un alt sezon care a bătut recorduri. În timp ce Triumph-ul de 765 cmc în trei cilindri a continuat să redefinească clasa cu încă 16 noi recorduri de tur de cursă și recorduri absolute de tur, remarcabilul Raul Fernandez a stabilit un nou record de opt victorii în sezonul său de debut, în drumul spre câștigarea Triumph Triple Trophy. În semn de recunoștință, el i-a oferit tatălui său un Street Triple RS personalizat, în semn de mulțumire pentru tot ceea ce a făcut pentru a sprijini cariera lui Raul.

După cel de-al treilea sezon palpitant al Moto2 cu motoare furnizate exclusiv de Triumph, Remy Gardner a fost cel care a cucerit coroana Campionatului Mondial 2021 în ultima etapă, la doar patru puncte diferență.

Moto2 british gp race

Sezonul 2020

Opt recorduri de tur au fost doborâte în 2020, cu șapte câștigători diferiți ai Marelui Premiu Moto2™. Unsprezece noi recorduri absolute pe tur de circuit stabilite, spulberând reperele deja redefinite de puterea Triumph-ului Triple de 765 cmc în cursul anului 2019.

Un nou campion mondial în persoana lui Enea Bastianini, încoronat în urma unei lupte pentru titlu care a mers până la ultima cursă a sezonului și în care Luca Marini și Sam Lowes pe pozițiile doi și trei au terminat la egalitate de puncte. Peste 200.000 de kilometri de curse la limită pe un sezon condensat în 15 etape, dintre care 14 (cu excepția celei inaugurale din Qatar) au fost strânse în doar patru luni neîntrerupte.

Moto2 british GP 2020

Sezonul 2019

Anul inaugural al Triumph a fost un debut cu recorduri: În cele 19 curse au fost înregistrate 16 recorduri de tur pe circuit și 18 viteze maxime pe circuit, precum și primele viteze maxime de +300 km/h din Moto2™. Motorul în trei cilindri Triumph de 765 cmc a redefinit clasa.


Moto2 british GP 2019

MOTOR

Motorul Triumph Triple de 765 cmc de 140 CP reglat pentru curse, proiectat de Triumph, echipează exclusiv Campionatul Mondial Moto2™.

Triumph moto2 engine

TROFEUL TRIUMPH TRIPLE

Pentru a sărbători nivelul competiției în Moto2™, Triumph și Dorna organizează "Triumph Triple Trophy #PoweredByTriumph".

Triumph triple trophy street triple RS

DOBORÂREA RECORDURILOR

În prima schimbare majoră la categoria Moto2™ din 2019 încoace, motorul în trei cilindri Triumph de 765 cmc a revoluționat clasa:

  • 14 câștigători diferiți de curse
  • Recorduri de ture stabilite la 34 de GP-uri și în continuare, inclusiv recorduri care au fost doborâte și re-doborâte an după an
  • Prima viteză maximă de peste 300 km/h înregistrată vreodată în Moto2 la Mugello 2019.
  • Și un nou record de viteză din toate timpurile în Moto2 de 301,8 km/h a fost stabilit la Phillip Island
  • Peste 650.000 km de curse la limită
Moto2 race 2021

STREET TRIPLE 765

Propulsată de evoluția motorului de curse Moto2™, pentru cea mai performantă, cu cele mai înalte specificații și cea mai agilă gamă Street Triple de până acum.

Triumph Street Triple 765 Moto2

PEDIGREE DE CURSE

Motorul Moto2™ reprezintă o piatră de hotar în istoria Triumph în materie de curse internaționale.

Timp de mai bine de un secol, câștigătorii de curse, deținătorii de recorduri și personalitățile de pe grila de start au făcut-o pe o motocicletă Triumph.

Moto2 race

colecția de haine

Celebrăm faptul că Triumph este furnizorul exclusiv de motoare pentru toate echipele din Campionatul Mondial FIM Moto2™ cu această gamă de îmbrăcăminte lejeră autentică.

Triumph moto2 clothing collection